Hells Angels van Hunter S. Thompson (2024)

Hunter S. Thompson

`Bij een benzinestation in Mariposa vroeg ik de weg naar Bass Lake. De pompbediende, een jongen van vijftien, adviseerde mij ernstig om ergens anders heen te gaan. De Hells Angels gaan daar de boel op stelten zetten. Jezus nog aan toe, waarom zou iemand nog naar Bass Lake willen? Die gozers zijn verschrikkelijk. Ze branden de hele boel plat! Ik zei tegen hem dat ik een karatemeester was en dat ik zin had in actie.

Hells Angels is een sterk staaltje gonzojournalistiek waar Hunter S. Thompson zijn faam aan ontleende. Een jaar lang trekt Thompson op met een chapter van de Hells Angels en brengt deze notoire motorclub in kaart: hij beschrijft het ontstaan van de Hells Angels, de regels en gebruiken, de kleding, de motoren en de tatoeages. Aan de hand van politierapporten, verslagen van ooggetuigen en gesprekken met de leden zelf, ontkracht Thompson de mythische verhalen die de Hells Angels omgeven en waar zijzelf dankbaar gebruik van maken om hun reputatie van `bad guys mee aan te dikken.

Hoewel Thompson bevriend raakt met een paar Angels - tot grote afschuw van buurtbewoners, die van angst in elkaar krimpen als er een Harley het terrein komt oprijden - behoudt hij zijn journalistieke
integriteit en weet daardoor een genuanceerd en feitelijk beeld te geven van deze legendarische motorclub.

Hunter S. Thompson (1937-2005) groeide op in Louisville, Kentucky, en pleegde in 2005 zelfmoord door zich door het hoofd te schieten. Thompson maakte naam met Fear and Loathing in Las Vegas, die in 1998 werd verfilmd met Johnny Depp in de hoofdrol. In 2011 verschijnt tevens Thompsons debuutroman De Rum Dagboeken, waarvan de verfilming gelijktijdig in première gaat.

`Er zijn twee bijvoeglijke naamwoorden waar schrijvers iets om geven briljant en buitengewoon Thompson bezit beide Tom Wolfe

`Thompson biedt ons een kijkje in een wereld waar de meesten van ons nooit voet aan wal zullen zetten. Zijn taal is briljant, zijn blik is fascinerend The New York Times Book Review

Toon details

Schrijf een recensie

Registreren

Inloggen

Hells Angels van Hunter S. Thompson (1)

Is Hells Angels het boek voor jouw Reading Challenge?

Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

De CaminoAnya Niewierra
Flamingo BeachSuzanne Vermeer
Waarom we logenKarin Slaughter
Leef je nog?M.J. Arlidge
De nomadeAnya Niewierra
De kliniekHelen Fields
De duikSara Ochs
De bonusmoederInge van Prooijen
De schuldHans Rosenfeldt Michael Hjorth
De Man met Duizend GezichtenLex Noteboom

Boeken van dezelfde auteur

De vloek van LonoHunter S. Thompson
Angst en walging in Las VegasHunter S. Thompson
Fear and Loathing in Las VegasHunter S. Thompson
The Great Shark HuntHunter S. Thompson
Rum dagboekHunter S. Thompson
Fear and loathing in Las VegasHunter S. Thompson

Gesponsord

Hells Angels van Hunter S. Thompson (18)

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Hells Angels van Hunter S. Thompson (19)

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (20)

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Hells Angels van Hunter S. Thompson (21)

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (22)

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Hells Angels van Hunter S. Thompson (23)

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

Hells Angels van Hunter S. Thompson (24)

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Hells Angels van Hunter S. Thompson (25)

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (26)

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Hells Angels van Hunter S. Thompson (27)

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (28)

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (29)

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (30)

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (31)

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (32)

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (33)

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (34)

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (35)

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (36)

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (37)

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (38)

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (39)

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Hells Angels van Hunter S. Thompson (40)

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Hells Angels van Hunter S. Thompson (41)

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Hells Angels van Hunter S. Thompson (42)

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (43)

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (44)

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (45)

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (46)

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (47)

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (48)

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (49)

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Hells Angels van Hunter S. Thompson (50)

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (51)

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (52)

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.

Reageren op Hells Angels

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.

Hells Angels van Hunter S. Thompson (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6023

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.